Bijna veertig jaar was Kaasboerderij De Polderzoom een regionale smaakmaker op het Flevolands platteland. De ambachtelijke kaas werd gemaakt van de rauwe melk die de honderdtachtig koeien produceerden. De jarenlange fysieke inzet bracht Ard en Sascha op een keerpunt. De wens naar een meer evenwichtige balans tussen werk, gezin en vrije tijd, groeide en de stoppersregeling van de overheid bood kansen voor nieuwe – maar zeer rigoureuze – keuzes. De veehouderij werd versneld afgebouwd en het bedrijf ging in transitie naar duurzame plantaardige productie én natuurontwikkeling. ‘Nieuw Polderzoom’ gaat het bewijs leveren dat duurzaamheid en bedrijfsrendement heel goed samen kunnen gaan. Voedselproductie verschuift van kwantiteit naar kwaliteit, van dierlijk naar plantaardig, van ‘altijd maar meer’ naar ‘beter en grondiger.’

Tijdens de ontginning van Oostelijk Flevoland verrezen de authentieke akkerbouwschuren van schokbeton. Op het erf van Nieuw Polderzoom biedt deze schuur met een rijk cultuurhistorisch verleden, een unieke locatie voor een vergadering, teamsessie, workshop, brainstormevent of retraite voor groepen tot twintig personen. De sfeervolle ruimte beschikt over alle faciliteiten die een meeting compleet maken. En rondom de energie neutrale gebouwen ontwikkelt zich nieuwe natuur met natuurvijver. Een wandeling door de zeer gevarieerde en rijke biodiversiteit is een bron van inspiratie als pauzemoment van een intensief programma.

De website vertelt het ondernemersverhaal van Ard en Sascha van Wees én geeft – in zowel tekst als beeld – een impressie van deze bijzondere locatie. Je leest over Nieuw Polderzoom, de transitie van dierlijk naar plantaardig én de sfeervolle vergaderruimte.